Békéscsaba sportélete (I): nálunk is terjed a capoeira

2009.05.10. 12:12 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: 3447317127 d3b0339ef0 o

Békéscsabán igen sok sport közül választhatnak az érdeklődők, ám sajnos a helyi klubok igen kevés emberrel tudják megismertetni magukat, s így kevesebb embert tudnak sportolásra ösztönözni.
Ezennel elindítok a blogon egy sorozatot, aminek a célja az, hogy bemutassa a békéscsabai sportklubokat, s az azokban tanulható sportokat megismertesse az olvasókkal. Nagyon remélem, hogy ezzel hozzájárulhatok ahhoz, hogy a csabai sportklubokat egy kicsivel többen megismerhessék. Továbbá remélem azt is, hogy többen kedvet kapnak a rendszeres sportoláshoz. 

Az első a sorozatban a capoeira, amelyről Szabó Dániel mesélt nekünk. Fényképek és egy nagyon érdekes videó a tovább mögött!

Békéscsabán van egy egyenlőre még kicsiny csoport, akiknek a céljuk megmozgatni Békéscsaba és környékének a lakosságát és felkelteni az érdeklődésüket valami új, a szokásostól eltérő mozgásvilág, kultúra iránt. Ez az újdonság a capoeira lenne. Békéscsabán 2008 januárja óta van capoeira és a világ egyik legnagyobb és legrégibb csoportjához tartozik a Senzala-hoz (www.senzala.hu).
A legtöbb ember, ha azt hallja capoeira nem jut az eszébe semmi és sokak, akik hallottak róla tévesen táncnak ítélik. A capoeira valójában egy harcművészet, amiben nincsenek versenyek és nem a rivalizációról, hanem az egymás iránti tiszteletről és a szabadságvágy megnyilvánulásáról szól.
A csabai csoportnak van egy nem hivatalos odala, ahol több infó is van a capoeiráról magáról: www.csaboeira.extra.hu

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr641112795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása