Beuházások Békéscsabán (II) - Épülhet a kalandpark!

2009.06.14. 12:08 Békéscsaba figyelő

A Békéscsaba Kalandpark helyszíne a városhoz közel eső parkerdő területe, mely 43 hektárnyi területen helyezkedik el. A projekt - a Dél-alföld természeti adottságainak jobb kihasználása érdekében a minőségi fejlesztések révén - a városlakók, valamint a régióba látogató, idejük nagy részét aktív pihenéssel, sportolással eltölteni szándékozó turisták igényeinek kiszolgálását célozza. A fejlesztéssel a területen, egy országhatárokon átnyúló, kiemelkedő turisztikai attrakciót kívánunk megvalósítani.

A projekt tartalma: megvilágított, akadálymentesített erdei sétaútvonal kialakítása, megvilágított gyalogtúra (futó-) útvonal megépítése, a gyalogtúra útvonal mentén háziállat-simogatóhely, akadálypálya, erdei kiszolgálóhelyek, pihenőhelyek, szánkódomb, a szánkódomb tetején kilátó építése. Egy többfunkciós bemutatótér megépítését is tervezzük, amely a park és a város turisztikai célú bemutatására alkalmas. A park területén helyet kap egy hőlégballon leszállóhely is, ahol az érdeklődők egy rögzített hőlégballon segítségével szállhatnak a levegőbe, hogy a magasból csodálhassák meg Békéscsaba városát.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által a Dél-Alföldi Operatív Program „Versenyképes turisztikai termék és attrakciófejlesztés” tárgyú felhívásra benyújtott „Békéscsaba Kalandpark” megnevezésű projekt támogatásban részesült. A projekt tervezett költsége 437.970.000,- Ft; a projekt elszámolható költsége 418.970.000,- Ft; támogatás 209.485.000,- Ft; saját forrás 209.485.000,- Ft. A projekt várhatóan 2010. decemberéig valósul meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr991184034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása