Az új hajléktalanszálló: 'ocóóó', de bűz és szemét mindenhol

2009.08.10. 16:56 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF0017

Aki járt már a Kétegyházi úton, biztos felfigyelt az egykori kínai piacra. Néhány évvel ezelőtt még a fehér bódék külső falán lévő "Olcsó Piac Piac Olcsó Olcsó Piac" felirat emlékeztetett arra, hogy mi is lett volna az épületegyüttes eredeti funkciója. Mára már a festék is lekopott, csak az emlékezeteinkben él tovább az egykori piac.
Jópár évvel ezelőtt egy Józsefváros II-t akartak nálunk létrehozni, ám ez nem jött össze. A beruházás befuccsolt, a terület a sok árusítóbódéval együtt ott maradt az enyészetnek. Kíváncsiak voltunk, hogy mi maradt a területen, így utánajártunk a dolgoknak. 
Megérkezésünkkor egy fekete keverék kutya fogadott minket nem túl baráti üdvözletével. Ám velünk nem sokáig volt elfoglalva, néhány másodperc múlva már a terület másik végéből lehetett hallani az ugatását.  Ahogy beljebb léptünk, iszonyatos szemétmennyiség látványát és kegyetlen bűzt kellett elviselnünk. Utóbbit egy "mozgó fekete zsák" okozta. Nem tudom, mi lehetett a zsákban, de egy biztos: iszonyatos mennyiségű kukac mozgott a bűzforrásban. 

Az első (egyben utolsó) sokk után összeszedtük magunkat és elindultunk a bódék mentén. Egytől egyik mindegyik tele volt rakva ruhákkal, egyik helyiségben helyet kapott egy ágykeret egy újsággal is. Volt, ahol hatalmas mennyiségű elszívott cigaretta volt, s volt, ahol üres alkoholos üvegeket láttunk. Egy biztos, nem rendmániások művelték azt, amit.

csabafigyelo: DSCF0006

Egyre beljebb haladva megpillantottuk egy szépen berendezett bódét: az ágyon és a polcra helyezett poharakon kívül még kolbászok is helyet kaptak az ideiglenes lakhelyen. Látszott, hogy az eőbb említett helyet egy igényes hajléktalan lakja. Sajnos nem tudtuk megkrédezni kikerülése körülményeiről, mivel nem tartózkodott a helyszínen. 

 

Egy biztos: ez a terület hasonlít a Körös hotelhez, annyi különbséggel, hogy legalább nem a belvárosban van. Kíváncsian várom, hogy mikor fog rendeződni a terület sorsa, s mikor települ oda egy újabb multinacionális cég. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr591300797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása