Egy hely a nyugodt pihenésre: Széchenyi-liget

2009.08.11. 16:32 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF0010

Békéscsaba legszebb pontja szerintem egyértelműen az Élővíz-csatorna partja a Széchényi-ligettel. E helyeken gyakran sétálok, hiszen Békéscsabán ez az egyik legalkalmasabb hely arra, hogy egyedül maradjunk a gondolatainkkal s kikapcsolódjunk egy rendezett, madarak csiripelésétől hangos parkban. (Bocsánat a folyós szövegért...^^) Ráadásul mindezt ingyen. :) 
A park 2007-ben megszépülhetett a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a békéscsabai önkormányzat közös munkájának eredményeképpen. A pénzkeretet egy 221 millió forintos, uniós támogatás adta. A projekt során felújították a korábbi, leromlott állapotú sörházat és pavilont, az épület az átalakítás után látogatóközpontként működik. Ezzel párhuzamosan új növényeket telepítettek, kertépítéssel javítottak a városi park kinézetén. 

csabafigyelo: DSCF0013

Továbbá az egykori szabadtéri színpad lebontásával (amit személy szerint sajnálok) egy, az Európai Uniós szintű játszótér is helyett kapott a Ligetben. Amit még fontosnak tartok, hogy a felújítás eredménye képpen nagyon szép tájékoztató/ismeretközlő táblákat helyeztek el a park különböző részein, melyekről megismerhetjük annak élővilágát, történetét. A tanulni vágyók örömére pedig a legtöbb növény "lábánál" olvashatjuk annak fajnevét mind latinul, mind pedig magyarul. (Ami pozitív számomra, hogy a táblákat nem nagyon fújkálják össze a graffitisek, tagesek, peace-uposok, stb...) Nagyon pozitív, hogy minden pad mellett helyet kaptak a környezetbe illő, igényes kialakítású szemetesek. Amit negatívumként tudok felsorolni az az, hogy gyakran csordultig vannak szeméttel a kukák, illetve azt, hogy hiába adottak a feltételek a szemét kidobására, az emberek többsége mégis felelőtlenül eldobja a például a cigarettájának a csikkjét ahelyett, hogy a 1,5 méterre lévő kukába tenné azt meg. (Érdemes körülnézni a padok környékén...van ott minden általában, nem csak csikk...)

Összességében: aki kedvet kapna a rohanó hétköznapok közben sétálni egyet vagy éppen beszélgetni, kikapcsolódni akár egyedül, akár a kedvesével, akár gyerekestül, ajánlom a Széchényi-ligetet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr711301922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása