A város legviccesebb lámpája

2009.08.16. 08:51 Békéscsaba figyelő

Fura dolog, de van egy kedvenc lámpám (lámpaegyüttesem) a városban, amin mindig elcsodálkozok, illetve állandóan elgondolkodtat amikor arra járok. Az Evangélikus templom és a hamburgeres közötti zebra valamint bicikliút forgalomirányító berendezéseiről van szó. A lámpák elég érdekesen vannak összehangolva: elengedi egyszerre a bicikliseket és a gyalogosokat, ám egy idő után a biciklisek lámpája pirosra vált. Ezen idáig még semmi különleges nincsen. Az érdekes dolog az, hogy a zebrán szabadon haladhatnak tovább a járókelők még fél percen át onnantól számítva, hogy a bicikliseknek pirosat mutat a saját lámpájuk. Nos, a KRESZ az KRESZ, tehát aki ilyenkor a gyalogosok zöld lámpáját nézi és a bicikliseknek szóló tiltó jelzés ellenére átkarikázik a bicikliúton, az már közlekedési szabálysértést követett el, amit igen keményen büntetnek a rendőrök. (Én addig is, amíg ez az állapot marad, leszállok a biciklimről és áttolom a zebrán. ;) ) 

Ha valamelyik kedves olvasónk tudja, hogy van-e valami célja a fentebb említett lámpabeállításnak, az kérem írja meg a választ a csabafigyelo@gmail.com címre, szívesen publikálom. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr751310175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása