A rohadt magyar alma=a magyar gazdasággal?

2009.11.06. 10:39 Békéscsaba figyelő

A csapból is az folyik, hogy "vásárolj magyar termékeket és támogasd a magyar mezőgazdaságot és a magyar ipart." Én mindig próbálom szem előtt tartani, hogy magyar termékeket vásároljak, ha másból nem is, zöldségből, gyümölcsből, tejből igen. Ma reggel a békéscsabai vásárcsarnokban vettem reggelit magamnak, s ahogy az egyik pékség felé tartottam, az egyik gyümölcsárus MAGYAR almájától kirázott a hideg. Sokkot kaptam. Szerintem nem sok magyarázat kell a cikk alatt látható képhez, ha ironikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a piacon árusított magyar alma jellemzi Magyarország jelenlegi állapotát. A történetben ráadásul az a legkiábrándítóbb, hogy a rohadt alma felett pedig a külföldről behozott gyümölcsök "adták el" szépségükkel magukat. Így hogy várják el, hogy magyar termékeket vásároljunk? Szomorú...   

csabafigyelo: P061109 08.24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A kép nem illusztráció, a helyszínen készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr991504370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződgyík 2009.11.07. 11:26:00

Megdöbbentően jelképes, nem?
A savanyú tejel együtt tök ideális lehet.

Sutty 2009.11.08. 13:37:49

Tipikusan magyar. Almának látszó objektum, teljesíti az ígéretet... Párhuzamot merek húzni a jegykiadó autómatával. Beledobod a pénzt, és - a kijelölt helyen rúgdoshatod az autómatát, a jegyet és a pénzt is természetesen bebuktad. Ez Magyarország. Van is, nincs is ország, mert semmi sem úgy működik ahogy az a Nagy Könyvben meg lenne írva. Legutoljára, gyurcsányunk köszönt el örökre, aztán mégis ő irányít. Van is és nincsis gyurcsány ország ez.

Sutty 2009.11.08. 13:38:53

Tipikusan magyar. Almának látszó objektum, teljesíti az ígéretet... Párhuzamot merek húzni a jegykiadó autómatával. Beledobod a pénzt, és - a kijelölt helyen rúgdoshatod az autómatát, a jegyet és a pénzt is természetesen bebuktad. Ez Magyarország. Van is, nincs is ország, mert semmi sem úgy működik ahogy az a Nagy Könyvben meg lenne írva. Legutoljára, gyurcsányunk köszönt el örökre, aztán mégis ő irányít. Van is és nincsis gyurcsány ország ez.

Sutty 2009.11.08. 13:40:23

a gazdaság dübörög, nem hazudunk éjjel-nappal, csaképpen rohadt almával próbálkozunk, úgy lecsúsztunk a piaci szegmensek létráján....

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2009.11.20. 23:32:30

Aki annyira h*lye hogy egy fotó alapján mond véleményt minden gyümölcstermesztőre az olyan idióta b*rom állat hogy egyen reggel délbe este Pápusztai sajtot mustárral!

A magyar gyümölcs az egyik legkeresettebb európaszerte, sőt láttam már képet tokióból amin magyar almát árultak méregdrágán (persze ott minden gyümölcs drága)

Az ilyen általánosítás hogy minden magyar alma rohadt olyan ótvar hitelromboló szemétség mint a 4mancs törekvése a hungarikum szétbombázása ellen

szánalmas

Talán kedves blogírót lefizette egy zsíros labanc osztrák? hogy rontsa a neten a magyar almát?

Más szó nincs ez már szánalmas

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2009.11.20. 23:45:30

ilyen gyümölcsöket lehet látni a csabai piacon ha nem azt keresed hogy hol van egy sarokba egy hibás gyümölcs, hanem azt hogy venni akarsz vagy nem

Menj el egy Hipermarket be mikor leértékelt gyümölcsöket árulják akciósan

akkor fotózzál

ha szerencséd van nem törik szét a gépedet a kezeddel együtt

Én szeretek a piacon fotózni, jó témagyűjtő helyszin de most egy ilyen alak a blogjával sikeresen felb*szott

Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2009.11.21. 00:12:39

Kedves sztewe!
Sajnálom, ha úgy érzed, megsértettem a magyar almák becsületét!
NEM eldugott zugot kerestem, hanem az egyik reggel, miközben reggelit vásároltam észrevettem, hogy ROHADT MAGYAR almát árul az egyik árus, ráadásul a csarnok egyik legjobb helyén. Senki nem álíltotta, hogy az összes magyar alma ilyen, hiszen akkor a saját munkámat is bemocskolnám, tudod nekünk is vannak almafáink. Kérlek nyugodj le, béke van.
Egyébként miért mosolyog a vadalma? :)

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2009.11.21. 13:34:22

rendbe:D de még jó hogy ott volt a képen hogy 50 ft kilója szóval ezekből simán ki lehet válogatni egy lepénybe valót is. De majd küldök én is négerbanános képet, mert az már tényleg bicskanyitó pofátlanság:D (gondolom tudod miről beszélek pl. tavaly decemberben 180 ft/kg ért adtak fekete banánt nem is egy helyen, és az nem a fajtája miatt volt fekete. máskor meg muslicalepte banánt akartak 100 ért adni)
de ha te találsz piacon olyat és sikerül lefotózni, akkor ne felejtsd el felrakni a blogra ;)
süti beállítások módosítása