Világítjuk a semmit...

2009.11.23. 22:49 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: P231109 21.53Igaz én akkor még nem éltem, de sok mindent hallottam az 1973-as olajválságról, melynek következményeként az olaj hordónkénti ára rövid időn belül négyszeresre emelkedett. A legtöbb ország megszorításokra kényszerült az energiafelhasználás terén, melyeknek következtében a közvilágítást kisebb teljesítményű izzókkal oldották meg és csak minden második lámpa működhetett esténként. 22 óra után a kirakatok világítását le kellett kapcsolni, Budapest díszkivilágítását pedig csak nemzeti ünnepekkor engedélyezték bekapcsolni. Továbbá az állami autók használatát is korlátozták, a színes újságok pedig csökkentett oldalszámmal és fekete-fehéren jelentek meg. Ebbe már belegondolni is szörnyű, hát még átélni milyen lehetett.
Ennek ellenére úgy néz ki, hogy bizonyos reklámcégek nem gondolnak arra, hogy az energiával takarékoskodni kéne, így a bérbe nem adott, teljesen üres reklámfelületeket is világítják éjszakánkét. Ez úton is csak gratulálni tudok nekik! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr821547718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása