Vigyázz: házfalomlás!

2009.12.01. 11:23 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: P291109 12.55 [02]Vasárnapi sétám alkalmával (szó szerint) botlottam bele egy Békéscsaba belvárosában található házba, aminek az utcafronti fala megítélésem szerint nagyon veszélyes a járdán közlekedőkre nézve. Igazából elég megnézni a fényképeket, és a probléma világos lesz mindenki számára: a ház alja bármelyik pillanatban kidőlhet. S aki pont akkor jár arra, az elég súlyos sérüléseket szerezhet. A felnőttek esetében maximum egy "kis" zúzódást okozhat ha eldől az instabil fal, azonban abba az esetbe bele sem merek gondolni, (úgy néz ki a ház tulajdonosai sem) hogy mi van akkor, ha egy kisgyermek jár pont arra, amikor kidől a házfal alja.
Egy kis fizikatudás szerintem elegendő ahhoz, hogy majdnem biztosra ki lehessen jelenteni: az a házfal ki fog dőlni, a kérdés csak az, hogy mikor. S csak reménykedni lehet, hogy amikor ez megtörténik, senki nem fog arra járni. Továbbá nagyon remélem, hogy nem kell, hogy megint tragédia történjen ahhoz, hogy (fel)figyeljenek bizonyos dolgokra az emberek. Utólag sok mindent lehet majd bánni, azonban lehet, hogy előtte kéne észbe kapni, s nem utólag sajnálkozni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr911561892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása