2 milliós ruha adomány a várostól

2010.02.25. 23:04 Békéscsaba figyelő

Békéscsabán egyre több kínai bolt bezár. Ennek úgy gondolom legfőbb oka az, hogy az emberekben kialakult már egy "kínai ruházati üzlet undor." Tudja jól mindneki, hogy a butikokban is ugyan azokat a ruhákat lehet megkapni, sokszor még a mintázat is ugyan az, ám a "kínai ruha" s a "sárkány feelingű" üzletek az emberekben mégis viszolygást keltenek. S ha ez még nem elég, gyakran a kínai boltokban drágábbak a ruhák, mint a Csaba Center néhány a mai nap divatosnak számító boltjában. 
Ma akadtam rá a most következő nagyon pozitív hangvételű hírre Békéscsaba város hivatalos weblapján a www.bekescsaba.hu oldalon:

 Két önkormányzati tulajdonban lévő üzletet bérlő kínai ruházati üzlet bérleti jogviszonya díjhátralék miatt megszűnt. Mindkét üzlethelyiségben új kínai alsó-felső ruházatot árultak. A végrehajtó a két üzlet  árukészletét 8 millió forint értékben határozta meg ( a bolti érték 21,5 millió forint volt). Az első árverés meghiúsult, a második árverésen bruttó kétmillió forintért megvásárolható volt mindkét üzlet árukészlete. A közgyűlés úgy döntött, ezért az összegért megvásárolja az árukészletet, és szétosztja a város rászorulói között.
A Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat már december közepén elkezdte az új ruházati termékek kiadását, eddig 13 napon, összesen hatszáz család (1523 fő) részesült az adományból. Az adományok koordinálását a családsegítő munkatársai végzik, családgondozóik folyamatosan tájékoztatják klienseiket a lehetőségről, vizsgálják a rászorultságot.
Az árukészlet kiosztása tovább folytatódik, többnyire keddi napokon, hiszen a családgondozók a napi munkájuk mellett végzik ezt a tevékenységet, és a keddi nap ügyfélmentes nap.Békéscsaba polgármestereként nagy öröm számomra, hogy a városban élő rászorulókon ismét tudunk segíteni, továbbra is kiemelt célként kezeljük a hátrányos helyzetben élők segítését, támogatását.

 

Én ez úton is szeretnék köszönetet mondani a város vezetőinek az önzetlen tettük miatt! Remélem sok hasonló dologról ha 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr61791064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása