Folyamatos fejlesztések Békéscsabán

2010.06.08. 15:34 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF0049Nem is olyan régen írtam egy cikket, melyben összefoglaltam az elmúlt évek fejlesztéseit nagyobb vonalakban. Ezt a cikket el tudjátok olvasni ha kattintotok: Fejlesztések Békéscsabán. A napokban azonban több konkrétum napvilágot látott Békéscsaba belvárosának fejlesztésével kapcsolatban. Kezdeném az egyik talán a legtöbb embert érdeklő dologgal: úgy néz ki lassan búcsút vehetünk a Körös Hotel gusztustalan látványától. Városunk szégyenfoltja a Békéscsaba Figyelő Blog életében is jelentős szerepet játszott, ugyanis több, mint egy éve egy Körös Hotelről szóló cikkel indítottam útjára a Blogot. Olvassátok vissza. :) A Hotel nem a "város hibája" miatt áll ott, és olyan állapotban ahogyan áll. Sokan úgy gondolták és gondolják, hogy biztosan egyszerű feladat a tulajdonost kötelezni az épület lebontására/felújítására/eladására. Sajnos nem, de most úgy néz ki, hogy több éves harc után az egykoron szebb napokat látott hotel épületét sikerül kisajátítani és lebontatni a városnak, ugyanis a hamarosan kezdődő Agora project kapcsán szükség lesz új parkolókra Békéscsabán. RIP Körös Hotel. :)

A belváros felújításának részleteiről többször írtam már több cikkben, ezekre most nem szeretnék kitérni. Azonban a Luther utca forgalmi változásai érdekesek lesznek! Először is megszűnik a Luther utcán a kerékpár út. Ez örvendetes hír. Természetesen a kerékpár úttal semmi gond nincsen, azonban sajnos a jelenlegi megoldás (az egyirányú kerékpár forgalom miatt) nem volt túl hasznos. A biciklisek (köztük jómagam is) a Csaba köz vonalán közlekedhetnek majd egészen a Centertől a Juszt Gyula utcáig. A bicajutak megszüntetésével lesz elegendő hely majd a Luther utcán két kanyarodósáv megépítésére, amikre szükség van nagyon, hiszen aki közlekedik a Lutheron, az tudja, hogy reggel és délután mekkora torlódások szoktak kialakulni. Aki nem tudná annak megsúgom: nagyok. 

Érdekesség még, hogy a Csaba Center előtti parkolókból ki lehet majd hajtani a Jókai és Petőfi utcákra is. 

Én személy szerint nagyon várom már a fentebb említett projectek megvalósulását, és rendkívül örülök, hogy Békéscsabán folyamatos fejlődésnek lehetek, lehetünk szemtanúi.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr592065881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása