Nem lesz tűzijáték!

2010.06.25. 10:39 Békéscsaba figyelő

Egy rendkívül pozitív hír következik Békéscsaba hivatalos oldaláról. Röviden annyi, hogy a közgyűlésen megszavazták azt, hogy a városi tűzijátékra elkülönített összeget az árvíz sújtotta települések javára ajánlja fel a város. Remélem a döntésnek sok követője lesz még, hiszen most a katasztrófa sújtotta helyeken minden segítségre szükség van.

A cik forrása:
www.bekescsaba.hu

Nem lesz tűzijáték! – a csabai önkormányzat is segít az árvízkárosultakon A borsodi és dél-békési településeken élő árvízkárosultak támogatásáról döntött a békéscsabai közgyűlés, példamutató módon az augusztus 20-ai tűzijáték kárára. A segítségnyújtás módját illetően a grémium azt tartotta legelőnyösebb megoldásnak, ha az említett térség lakóházainak tetőszerkezeti felújításában vállal támogató szerepet. Ahogy Vantara Gyula polgármester fogalmazott: - Nem egy újabb szállítmány ásványvíz elküldését látjuk a leghatékonyabb segítségnek. Közvetlenül és érdemben szeretnénk enyhíteni az érintettek kárain. A természeti csapás sújtotta önkormányzatok megsegítésére 8 milliós támogatásról született döntés, amelyből a borsodi térség kijelölt önkormányzatainál tíz, a dél-békési térség három károsult településén pedig három lakóház tetőszerkezetének felújításához szükséges cserép megvásárlásra és szállítására vállal kötelezettséget a város. Vantara Gyula tájékoztatásából kiderült, hogy a Tondach kedvezményes ajánlatának köszönhetően 85 forintos darabáron sikerült cserepeket vásárolni, amely összeg már a szállítási költségeket is tartalmazza. Fodor Jánosné (FIDESZ-KDNP) javaslatára a közgyűlés arról is határozott, hogy a 8 milliós keret részét képezze az augusztus 20-ai tűzijáték költségeire korábban elkülönített 3,4 milliós összeg is. Így jó cél érdekében kevésbé lesz fényűző az idei Szent István napi ünnepség. A támogatásról szóló szavazás előtt a Vantara Gyula hangsúlyozta, hogy minden városi és megyei szakember és önkéntes köszönetet érdemel a katasztrófa-elhárításban és a károk enyhítésében végzett munkájáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr42108643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása