A szemét csak gyűlik...újabb park

2010.08.29. 10:02 Békéscsaba figyelő

A városban sétálni jó dolog, én rendszeresen meg is teszem ezt. Nagyon sok érdekes embert, történést és sokszor olyan dolgot is látok, ami lehet, hogy hosszú ideje ott van a szemem előtt, de addig a pillanatig nem is fogtam fel valójában létezését. 
A kicsit ködös bevezető után szeretnék is a lényegre térni. Az utóbbi időben a Békéscsaba-figyelő blogon rengeteget írtunk a szemétről, a szemetes parkokról és közösségi terekről. (ITT és ITT és ITT olvashatod ezeket a cikkeket.) Sajnos az emberi trehányságból és olykor a szemetesek hiányából eredő szemétmennyiség elcsúnyítja a várost.

 

A minap a Csaba-center felé sétálva láttam, hogy az "U-alakú" ház által körülhatárolt park is tele van szeméttel. (Egyébként aki szeretne még többet olvasni a szóban forgó parkról, ajánlom figyelmébe a Hajléktalan macska címet viselő cikket.) No vissza a lényegre. Hihetetlen, hogy a belvárosban egy olyan közösségi teret kell látnom, mint az U-alakúnál. Komolyan mondom, megdöbbentő. Üdítős flakonok, ételes doboz félig megevett ebéddel, sör, energiaital, cigi, kenyér, felvágott, májkrém...ezek azok a dolgok, amiket a padok környékén láttam. a legfontosabbat, kukát azonban nem. Nem mondom, hogy ha lenne szemetes mindenki abba dobná bele a szemetét, hiszen ismerjük embertársainkat akiknek semmit nem jelent  környezetünk szépsége és tisztasága, de az biztos, hogy kevesebb hulladékkal találkoznánk, ha legalább egy szemetes ki lenne helyezve a pad mellé. A legrosszabb az egészben az, hogy két nap múlva direkt elmentem megnézni, történt-e valami változás, de nem történt. Majdnem minden a régi maradt, annyi változott, hogy még több szemét gyülemlett fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr312255886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.29. 10:43:30

Kukával mentette meg az életét egy macskának egy brit asszony
2010.08.29. 10:05 IGe

Több állatvédő és tudományos szervezet lovagi díjra javasolta II. Erzsébetnél azt a brit hölgyet, aki teljesen új és már mások által is használt ötlettel oldott meg egy esetet.

vilagnezet.blog.hu/2010/08/29/kukaval_mentette_meg_az_eletet_egy_macskanak_egy_brit_asszony

Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2010.08.29. 10:47:57

Azért a mozdulat, ahogy kidobja...elég morbid. Elképzelhető, hogy csak belemagyarázás. Ráadásul a zöld kukákban ritkán tartunk ételmaradékot. nekem ez a videó több sebből vérzik, de egynek nem rossz. :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.29. 10:59:23

@Békéscsaba figyelő: Olvasd el figyelmesebben, meg a címkéket is. Akkor is tanulságos, hiszen vagy egy rakás Magyar mondásunk is rá.

Kivágta, mint a ....
süti beállítások módosítása