Dilemma

2010.09.01. 21:59 Dragomér

Dragomér: DSC00258Remélem még nem unjátok a közúti táblákról szóló cikkeinket, elég sok volt az utóbbi időben, azonban most még egy bekerült a csokorba. A minap meglepődve tapasztaltam, hogy a Szerdahelyi utcán a Szabolcs utca felé (ami jelenleg egyirányú) ki van téve két ugyanazt ábrázoló tábla...csak teljesen más a két táblának az értelme. Tudom ez most így eléggé zavarosnak hangzik, vázolom a helyzetet: ki van helyezve egy tábla ami tiltja a kihajtást egyenesen, jobbra és balra. Persze érthető, hiszen mégis csak "dolgoznak" ott a munkások...Most jön az érdekesség: ha egy kicsit tovább pillantunk azt láthatjuk, hogy az aszfalton lévő nyilak és egy másik tábla is megengedi a balra, jobbra és az egyenesen való továbbhaladást. Most akkor hogy is van? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr432265601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csokottbarmok 2010.09.02. 06:53:52

Üdv! Nyugodtan mehetsz, a tábla jelzést ad arról, hogy a két (balra, és jobbra-egyenesen) kanyarodó sáv megszűnt, míg a felfestés jelzi, hogy ideiglenesen egy sávból kanyarodhatsz jobbra, balra, és ugyanabból a sávból mehetsz egyenesen is.

Dragomér 2010.09.02. 07:35:57

@csokottbarmok: Üdv!
Igazad van! Köszönjük a hasznos válaszod!
Üdv: Dragomér

KenGuruL 2010.09.04. 22:16:18

sőt, van valami olyan szabály is a KRESZ-ben - ami most nem jutt eszembe :) -, hogy ilyen esetben a tábla, vagy a felfestés az irányadó.
süti beállítások módosítása