Helyesírás sulis módra

2010.11.13. 15:15 Békéscsaba figyelő

 Sziasztok!
Jó sok idő eltelt az utolsó cikkem megírása óta, a "nem írásnak" különböző okai voltak... Természetesen mindig eszemben volt a Blog és szerkesztőtársammal is tartottam a kapcsolatot.  
Most tegyünk egy kis időutazást, menjünk vissza szeptemberig, annak is első napjáig. Így bizony, a diákok többsége által "fekete napnak" nevezett szeptember egyről, az első tanítási napról van szó. E nap, mikor reggelente az iskolák felé vezető utakat elözönlik a tanulni vágyó, iskolába siető gyerekek / fiatal felnőttek. Jó esetben az iskolában csak helyes dolgokat sajátítanak el, azonban néha megeshet az is, hogy pont az iskolában jegyez meg egy diák rosszul valamit.
Gondolom mindenki tudja, hogy az általános iskolában tanulják meg a nebulók többek között alapvető dolgokat (olvasás, számolás, írás/helyesírás). Helyesírás...nem könnyű része a magyar nyelvnek, pláne nem a kisiskolások számára. A helyesírást sok-sok gyakorlással és olvasással lehet fejleszteni a tanárok szerint. Az egyik csabai suliban azonban egy bakit követtek el: az ablakba kiragasztott papíron, mely diákoknak és szüleiknek is szól, egy súlyos helyesírási hiba köszönt vissza: "árúsítása". Az áru/árú szavak soha nem tartoztak a könnyű szavak közé, de azért egy iskolában elvárható lenne egy kicsivel több odafigyelés. Rendben, emberek vagyunk, hibázunk, én is rengeteg szót elgépelek/rosszul írok le, de akinek vizuális memóriája van, simán megragadhat neki a rosszul leírt szó...Az iskola nevét direkt nem írtam le, nem intézmény lehordása, inkább a figyelemfelhívás a célom a cikkel. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr272446374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása