Folyik a közműépítés és a sár is...

2010.12.02. 18:38 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF2126Bizony,  a csatornázás és az ezzel párhuzamosan (néhány helyen) futó vízvezeték csere május óta zajlik Békéscsaba utcáin. Nyilvánvalóan mindenki megtapasztalhatta már a nyár folyamán is a közműépítéssel járó kellemetlenségeket, ám úgy gondolom, hogy csak mostanában kezd "sok(k)" lenni mindenkinek a csatornázással járó felfordulásból. Habár a forgalmasabb szakaszokkal kész lesznek lassan a kivitelezők, a kisebb utcákban továbbra is megnehezíti a mindennapokat a "hiányzó utca és a sár".

Békéscsabán a Szigetvári utcában sétáltam, s a markológépek gyűrűjében szóba elegyedtem egy idős utcabelivel. Zoli bácsi kiábrándultam mutatott a háza előtt tátongó méretes gödörre, s orra alatt megjegyezte: most a vízvezetéket cserélik. Mint azt a szépkorú lakos elmondta, semmi kifogása a kivitelezéssel, csak a csatornázás miatti kezdeti lelkesedése letört már, és különösen bosszantja az, hogy az utcán nem tud rendesen közlekedni a sártól. Szemügyre véve az utca állapotát, tényleg azt kell mondjuk: gáz, pontosabban sár van.

csabafigyelo: DSCF2118

A városban járva nem sok utca van annyira méltatlan állapotban a közműépítések után, mint a Szigetvári utca. Ahogyan Zoli bácsi elmondta, nagyon várják már a helyreállítást. Az egykoron mérnökként dolgozó Úrnak azonban a rémálma az, hogy csak egy aszfaltcsíkot fognak az utca közepére rakni, a munkagépek által összetört beton pedig maradni fog a régi. "Nem kell messzire menni, nézze meg a Lázár utcát, fiatalember!" adott útbaigazítást beszélgetőtársam. A Szigetvári utcával párhuzamosan futó lázár utcán tényleg Zoli bácsi rémálmát láttam: az út közepén futó keskeny aszfaltcsíkot, mely az egykori munkagödröt takarta, a javítás körül pedig maradt a munkagépek által széttört utcadarab...

Hivatalosan helyreállítást végeznek a kivitelezők, hiszen nem utcafelújításról, hanem csatornaépítésről van szó a pályázatban. Pénzt csatornázásra adtak. Kérdés az, hogy a helyreállítást milyen szemszögből nézzük, mit nevezünk helyreállításnak. Természetes, hogy pénz nincs mindent újraaszfaltozni, azonban elnézve a cikkben emlegetett utcák állapotát, nem néznek a lakók könnyű télnek és tavasznak elébe. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr232488986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása