Egy új és balesetveszélyes reklámtábla

2010.08.19. 10:30 Dragomér

Dragomér: S5004204Nem olyan régen kihelyeztek egy LED reklámtáblát az Andrássy úton a Csaba Center bejáratával majdnem szemben, a túloldalon. Ezzel persze nem is lenne baj, hiszen sok reklámtábla van a városban, hozzászoktunk mér. Az egyetlen probléma, hogy túl erős fénye van. Nézzétek meg, még nappal is nagyon erős a fénye, hát még este. Persze ez azzal jár, hogy az esti időszakban nagyon figyelemfelkeltő, hiszen ez a célja, de ez egyben veszélyes is, mert ha valaki a sötétben ránéz, utána néhány másodpercig szinte semmit sem lát a sötétben, ugyanis a szem nem tud csak lassan alkalmazkodni az ilyen és ekkora fényváltozáshoz. Ez a néhány másodperc alkalmazkodás pedig elég ahhoz, hogy baleset történjen, amit gondolom senki sem szeretne. A másik gond az emlegetett 21. századi LED reklámtáblával az, hogy nem túl esztétikus ezen a helyen. Hogy miért azt nem tudom, de valahogy nem illik oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr782232586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztewe · http://sztewe.deviantart.com/ 2010.08.31. 11:12:28

Hát ez szinte vakító éjjel. Én is láttam már jópárszor, de csak nappal, akkor is túl figyelemfelkeltőnek találtam, mondjuk abban jó hogy mutat időt hőmérsékletet, de éjjel azért lejjebb vehetné automatikusan a fényerőt kontrasztot, mert egyrészt energiapazarló, másrészt tényleg veszélyes a közlekedőkre

Dragomér 2010.08.31. 11:41:41

Igen, így igaz!
Nem is értem,hogy kinek jó ez így!
süti beállítások módosítása