Életveszélyben az ovisok, tényleg baleset kell?

2009.11.01. 21:20 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSC00456Békéscsabán, a Trefort utcai óvoda előtt található a fényképeken is látható lyuk, amin figyelemfelhívás gyanánt keresztbe fektettek egy beton rudat. No comment!
Éljen a magyar mentalitás. Kit érdekel ugye egy mély, egyáltalán nem feltűnő gödör ott, ahol amúgy parkoló és egy óvoda van? Megsúgom: senkit. Pontosabban egészen addig senkit, amíg nagyobb baj nem történik. Rögtön fel tudnám hozni példának a budapesti Aqua parkban történt tragédiát. Ott egy nem megfelelően rögzített aknafedél okozta a balesetet. Mindaddig mindenki lesz@rta, amíg egy fiatal fiú szörnyet nem halt a strandon.
Békéscsabán annyival jobb a helyzet, hogy a gödör csak egy azon keresztberakott betontömbbel van eltakarva, így még mindig nagyobb esély van az arra közlekedőknek észrevenni azt. (Ezzel együtt beleesni is nagyobb esélyük van...) Úgy gondolom, elég veszélyes játék ez. Vegyünk egy példát, ami bármelyik nap megtörténhet: délután négy óra, az oviba mennek a szülők a gyerekükért. Az óvoda kapuján kilépve a kisgyerek meglátja a családi autót, amihez odarohan. Ha a szülők a lefedetlen lyuk mellé álltak kocsijukkal, nem hiszem, hogy a rohanó, 3-6 éves gyerek észrevenné az útjába álló "krátert".
Egyébként nem csak a gyalogosok, az autók is veszélynek vannak kitéve. Ha a gépjármű vezetője a parkolóba álláskor nem figyel megfelelően, az súlyos tízezrekbe kerülhet! Ám ez még úgy gondolom, a kisebb baj. Nagyon remélem, hogy a veszélyhelyzet hamarosan megszűnik, és mindenki nyugodtan közlekedhet a Trefort utcán!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr111491803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fucksee 2009.11.01. 23:01:37

A gödör mélysége a balladai homályba vész...

bszig 2009.11.02. 00:03:43

A képeken is jól látszik, hogy itt egy aknát két beton fedlappal zártak le, amelyikből az egyik beesett. Tehát nem "figyelemfelhívás gyanánt" keresztbe tett betonrúdról van itt szó.
Egyébként ahelyett, hogy itt hisztizel, próbáltad értesíteni az illetékes hatóságot? Mikor a mi utcánkban keletkezett egy hasonló gödör (a víz alámosta a burkolatot) elég volt egy e-mailt írni a helyi közútkezelőnek (a netről két perc alatt név szerint meg lehetett találni az illetékest), még aznap (!) körülkerítették, meglámpázták, és pár hét múlva kijavították. Szóval, ha szájtépés helyett teszel is valamit, megmenthetsz egy óvodást.

Vismajor01 2009.11.02. 01:10:44

bszig, nem kell egyből lerohanni szegény postírót, honnan tudod, hogy nem tette meg? Egyébként ha nem tette meg, abban igazat adok neked, hogy tegye meg.
Remélem nem lesz belőle baj.

kispista2 2009.11.02. 01:13:33

Tattél bejelentést a hibáról? Vagy csak a blogodon pofázol?

El Argentino 2009.11.02. 01:22:13

@bszig: Legalább vannak még akik gyakorlatiasan gondolkodnak. Amúgy ha írt volna a kedves posztíró valahova, gondolom megemlíthette volna, de helyette összedobott egy posztot, amivel felkerülhet az index címlapjára.

Reggie 2009.11.02. 02:44:30

@Vismajor01: Ha bejelentette volna megirta volna azt is. Igy is a fel post fikciozas, hogy ne legyen olyan rovid(es nevetseges) a post.

Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2009.11.02. 07:38:35

Tisztelt Hozzászólók!
Sokan kifogásoltátok, hogy a "hibáról" nem tettem bejelentést. Ez nem így van, minden egyes a blogon megjelenő cikket, ami valamilyen formában veszélyes az itt élők számára Békéscsaba város polgármesteri hivatalának bejelentek. Általában a várostól válaszra sem méltatnak, úgyhogy néha feleslegesnek érzem ilyen irányú erőfeszítéseimet.
A gödör mélységéről sem írtam. 2 méter mély körülbelül, de szíves elnézéseteket kérem amennyiben tévedek, nem másztam bele.

2009.11.02. 08:21:19

3-6 éves gyereket nem engedünk egyedül rohangálni úttest közelében, mert rövid életű lesz.
Fogjuk a kis kezét. Bezony.

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2009.11.02. 08:26:08

@zulu: ha hagyja :-)

Egyébként ha valaki olyan nagyon balesetveszélyesnek érzi a jelenséget, - mint ahogy igaza van a posztírónak, mert ez az - akkor telefonon hívja fel az illetékes elvtársat és közölje, hogy ha nem intézkednek azonnal (értsd: azonnal), akkor tele fogja tömni a lyukat sittel vagy földdel.

Ha ezt nem akarják, kijönnek. Ha nem jönnek, jöhet a föld. Nem igaz, hogy egy lyuk betöméséhez országgyűlési határozat kell...

Volla 2009.11.02. 08:35:28

Olvasom a bejegyzéseket és kicsit furán érint, hogy egy számomra kedves városról halmozod a negatívumokat. Úgy gondolom ez egy igen is élhető alföldi város, egyre szépülő annak ellenére, hogy nem bővelkedünk forrásokban, az emberek kedvesek, pedig tudjuk, általánosságban nem élnek túl jól. Ezt különösen azóta értékelem, mióta elköltöztem. Nem értem mi a pontos mondandód.

A fejekben ezektől az írásoktól nem lesz élhetőbb a város (sőt épp ellenkezőleg) és elmondásod szerint a gyakorlatban sincs semmi hatásuk, ettől kezdve értelmetlen az egész.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.02. 08:36:39

Mi lett volna, ha kiveszed onnan a betonelemet, és vízszintes helyzetbe hozva újfent lefeded vele a lyukat?:)

Még ezután is kimehetnek a közúttól, hogy végleges megoldást találjanak a problémára.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.11.02. 09:49:33

Mindenféleképpen meg kell előzni a balesetet. Szólni kell, ha még nem lett.

bszig 2009.11.02. 12:03:18

Ha nem reagálnak a bejelentéseidre, fordulj a felügyeleti szervhez, belső ellenőrzéshez, esetleg tegyél rendőrségi feljelentést, mondjuk foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, és erről tájékoztasd a semmittevőket, hátha a fejükhöz kapnak.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.11.02. 14:02:25

Addig míg megírtad a posztot, írhattál volna egy emailt az illetékes hatóságnak is!
Azért köszönjük a figyelmeztetést!

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.11.03. 09:18:26

@bszig: én Budapesten a Nagyszőlős utcánál találtam ilyet, felhívtam a közterületfelügyeletet, és írtam is nekik e-mailt. 3hét után került oda egy sárgaszalagos elválasztó.2hónapra rá csinálták meg normálisra....
süti beállítások módosítása