Békéscsaba legrövidebb kerékpárút-szakasza

2009.11.03. 17:57 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF0813Érdemes megnézni Békéscsabának a legrövidebb és legkülönösebb bicikliút-szakaszát. Nem mondom, hogy legfölöslegesebb, mivel van haszna. Minden nap arra járok, és sokáig elgondolkodtatott, hogy vajon mi értelme volt megépíteni azt a kis részt. A Csaba Center 2-es parkolóházának építésekor a Csaba Center Invest Kft. önköltségén átalakította a Luther utca-Jókai utca csomópontot, amivel egy időben kerékpárutat is építettek. A csomóponttal nincs különösebb probléma, egyedül az egyik közlekedési lámpa van rosszul beállítva, erről hamarosan írok.
Ha megnézitek a képet láthatjátok, hogy építettek egy kb 10 méteres szakaszt, aminek az elején kint van a kerékpárút kezdetét jelölő tábla, majd a végén a végét jelző is. Kvázi építettek egy bicikliutat. (logikus, hogy az elején és végén tábla van, csak feltűnő amikor egy kb 10 méteres szakaszról beszélünk.) A KRESZ szerint ahol bicikliút van, ott a kerékpáros köteles azt használni, nem mehet rá az útra.
Sokáig nem értettem, vajon mi értelme van a 10 méteres szakasznak, csak a macera van vele. (Nem is használják sokan, én legalább is még nem láttam senkit azon a 10 méteren tekerni.) Mostanra rájöttem "rejtély" megoldására...Erre a pár méterre azért volt szükség, hogy a biciklivel közlekedők biztonságosan ki tudjanak hajtani a négysávos útra. Azért szerintem mindenki jobban örülne (és hamarosan örülhet is), ha nem kéne tekernie a száguldozó autósok között. 
Jó hír azonban a kerékpárosoknak, hogy elkészítették az egész várost lefedő kerékpárút-hálózat tervét. Remélem, hamarosan (legalább egy része) meg is valósul ezeknek a terveknek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr971495815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása