Rongálókat "fogtunk"!

2009.12.02. 23:17 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: P021209 22.15 [04]

Hét közben van néhány nap amikor esténként "egyéb dolgaim miatt" elég sokat biciklizek Békéscsabán. (Fél 10-11 magasságában.) Mindig történik valami érdekes. Múltkor két, szó szerint földig lerészegedett, görcsben lévő tizenéveshez hívtam mentőt, ma pedig egy hat főből álló, táblakitépkedő és azt kukába állító csoportot sikerült megállítanom, egy úr segítségével. 
A 2-es iskola előtt várakoztam, amikor hirtelen arra figyeltem fel, hogy hat, körülbelül 17 éves fiatal egy tájékoztató táblát rángat az általános iskola tornatermi bejárata előtt. 1 percnyi üvöltözés és küzdelem után a "Vigyázz a gyerekekre" feliratú tábla megadta magát. A fiatalok, mint  a harci zászlót emelték magasra prédájukat, amit utána a közelben lévő kukába helyeztek el. Már-már úgy érezték jól végezték dolgukat, amikor egy kék robogós középkorú úr és jómagam felszólítottuk őket arra, hogy a táblát tegyék vissza a helyére. Természetesen az elvárt reakciót kaptuk: a banda elkezdett futni, nehogy vállalják a felelősséget a tettükért. Az egyikőjük azonban valami ok miatt ott maradt a "tett helyszínén", szóval Ő szívott. Még pedig elég nagyot. A jelzőtáblát igazán kedves barátai nélkül kellett visszaásnia a helyére. Érdekes volt megfigyelni, ahogy kortársam arca összezsugorodott egészen picire. Nyoma veszett a kezdeti lelkesedésének, ami még a tábla rángatásakor volt megfigyelhető. 
csabafigyelo: Kép035Az eset viszont elgondolkodtató. Nagyon is. A 17 év körüli fiatalok egy része miért hiszik azt, hogy poénos dolog garázdálkodni? Miért válnak olyanná, amilyenek? Egy biztos: ha a robogós nem áll meg, nem mentem volna oda hozzájuk. Szerintem kevés olyan ember van, aki egy 6 fős bandával egyedül szembe merne szállni. Éppen ezért fontos, hogy az emberek összetartsanak, és segítsenek egymásnak. Ebben a helyzetben is elegendő volt annyi, hogy két határozott ember rendre utasítsa a garázdálkodót. Ráadásul a 19 évemmel nem sok tekintélyem van a rendbontókkal szemben, azonban a határozott fellépés és a robogós segítsége elég volt ahhoz, hogy a "nagyfiúk" helyreállítsák azt, amit műveltek!
Az eset után most már megértettem, hogy miért látok Békéscsabán (is) annyi kidöntött jelzőtáblát. (Néhányat le is fotóztam még régebben, az albumban megtaláljátok a képeket.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr881570157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oldman · http://www.zartajto.hu 2009.12.03. 17:30:31

Jó látni, hogy vannak még normális gondolkodású fazonok! Köszönöm!
süti beállítások módosítása