Miért nincsen zebra a parkhoz?

2011.01.05. 23:25 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF0250Sokat gondolkoztam már azon, vajon miért nincsen kijelölt gyalogos átkelőhely a Szabadság téri parkhoz? Furcsa dolog, hogy egy nagyon szép, gondozott pihenőhelyhez, ahol egyébként a kommunista diktatúra és a világháború áldozatainak emlékműve is megtekinthető, így a turisták által is kedvelt helyre, egyszerűen nem lehet csak az egyébként nagy forgalmú úton keresztbe átsétálva eljutni. Ez nem feltétlenül probléma, aki akar így is besétál a Szabadság téri "szigetre", de valószínűsíthetően több embert vonzanának az ott lévő padok, ha látnák: át lehet jutni oda.

Na nem biztos, hogy érhető mire gondolok, így megpróbálom körülírni. Adott két nagy forgalmú út által határolt területrész a városban, ahol emlékműveket és parkot alakítottak ki padokkal. A szépséghiba, hogy az emberek nem látják, hogy oda be tudnak jutni és ott le tudnak ülni pihenni egy kicsit. Az emberek többsége számára zárt területnek tűnik a "sziget". Ha lenne mondjuk egy zebra, akkor valószínűleg többen észrevennék, hogy "jéé zebra", rájönnének, hogy ha zebra vezet a helyre akkor oda át is lehet menni. Ez a folyamat pedig azt eredményezné, hogy többen megfordulnának a Szabadság téri parkban. Fogadok, hogy a békéscsabai lakosság nagy része nem nézte még meg közelről az emlékműveket. Sőt, le merem fogadni, hogy jó nagy része a lakosoknak még nem járt az emlegetett "szigeten", még futólag sem. (Kivételt képeznek az esténként ott lelkesen alkoholt fogyasztó "egyedek".) Megmondom az őszintét: én sem sokszor fordultam meg az emlegetett helyen. Gyerek koromból emlékszem még arra, hogy amikor orvoshoz mentünk a Szabadság térre, akkor utunk ezen a parkon keresztül vezetett, hiszen parkolni mindig a jelenlegi polgármesteri hivatal túloldalán parkoltunk. Emlékeimben van, hogy nehezen jutottunk általában át az úttesten, hiszen nagy forgalmú, buszok által is használt útszakaszról van szó. 

Sokakban felmerülhet a gondolat, hogy ha már nagy forgalmú az adott útszakasz, akkor minek ott leülni pihenni. Nekik csak egyet mondok: próbálják ki egy szép nyári napon, és megtudják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr412563905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása