A város egyik szégyene: Körös Hotel

2009.04.10. 22:38 Békéscsaba figyelő

Az 1970-es ével elején épült fel a Körös Hotel, ami sokáig igen nívós és jónevű szállodája volt a városnak, de a rendszerváltás után elhanyagolták, az ezredfordulótól már romos állapotban van, hajléktalanok alszanak benne. Több békéscsabai lakost megkérdeztem, hogy emlékszik-e még a szálloda fénykorára, és meglepő módon igenlő válaszokat kaptam. Mindenkiben szép emlékként él az egykoron szebb napokat látott szálloda. Ám a fiatalok, és városba látogatók, akikben nincsenek meg ezek a szép emlékek, csak egy romhalmazt látnak a Kossuth szobor mögött, a templomok öltelésében, ami egy igen kiábrándító dolog szerintem.

Több terv is született a hotel rendbehozására, ám idáig egyik sem valósult meg. Köszönhető ez leginkább annak, hogy az egykori szálloda magánkézben van, a város keze pedig meg van kötve, hiába lett veszélyessé nyílvánítva az épület. Intézkedni csak a tulajdonosnak van joga. Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere azt próbálja meg elérni egy március közepi tűzeset után, ahol egy hajléktalan "szobája" gyulladt ki az épületben, hogy abba ne tudjanak beköltözni a "hívatlan vedégek" és az életveszélyes állapot szűnjön meg. Továbbá a Polgármester örülne annak, ha a tulajdonos találna befektetőt az épület hasznosítására, hiszen szükség lenne még egy, a belvárosban működő szálodára.

A szálloda tulajdonosának jogi képviselője elmondta, hogy az ingatlan jelenleg is le van zárva, oda csak erőszakos úton lehet bejutni. Szabó Károly hozzátette: értesülései szerint a Körös Hotel jövőjét illetően előrehaladott tárgyalásoknál tart a tulajdonos gazdasági társaság, immár csak a finanszírozás részleteiről kell megállapodnia. 

Látogasd meg Te is a legújabb érettségis oldalt: www.erettsegizz.com

Szerintem a képek mindent elmondanak:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr101058652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

riotter 2009.04.23. 13:16:34

Sajnos az egész épület egyben megtestesíti Békéscsabát. Ragyogó múlt, pocsék jelen, kérdéses jövő.

Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2009.04.23. 13:41:06

Igazad van Riotter, sajnos. De én még reménykedem. Hátha szebb lesz az a jövő.

fedorka 2009.04.26. 15:53:40

Milyen félve néztük a dollárbolt portékáit!...
süti beállítások módosítása