Idétlen buszmegállók: újak, szépek, de valami még mindig hiányzik...

2009.07.27. 10:41 Békéscsaba figyelő

 Nem is olyan rég, az Evangélikus Gimnázium előtti buszmegállók megújultak. Messziről nagyon jól mutattak, ám amikor közelebb mentem hozzájuk egy kicsit meglepődtem. Több hibát is felfedeztem, (tudom, megint csak kritizálni tudok) amelyek egyik részről tervezési, másik részről pedig kilakítási problémák. 

csabafigyelo: DSCF0015 

 1.) a képeken jól látszik, hogy nincsenek padok a váró alatt, azok ki vannak dobva rakva  a buszmegálló mögé

2.) jó, ha le akarunk ülni, akkor leülünk a váró mögött lévő padokra, de ezzel csak annyi a gond, hogy ha esik az eső, akkor a váró teteje nem takarja le a padot. Sőt, az eső pont a nyakunkba is esne. :) (az más kérdés, hogy tervezhették volna úgy, hogy alapból meghosszabbítják a tetőt hátrafele is, így egyből dupla annyi hely lett volna várakozni az amúgy sem túl gyakran járó buszokra. Cikk a buszokról nemsokára...)

3.) a megálló melletti, amúgy lebetonozott padot (tehát ami nem csak úgy oda van dobva) pedig csak félig fedi be a tető. Szerintem nem állt volna semmiből még egy méterrel meghosszabbítani a tetőt. Praktikus, nem?

Egyszóval szép és jó, de szerintem ez így nagyon nem teljes. Remélem, hogy a jövőben jobban odafigyelnek majd olyan kis apróságokra, hogy a buszváróban le lehessen ülni, illetve remélem, hogy a tervezők megfürdenek a praktikusabb ötletek forrásában is, hogy még szebb / használhatóbb buszvárókat tervezzenek.

(More picture after cli... több kép a fenti fotóra kattintva!) (bocsi, csak átállt angolra a billentyűzet :)->kommentekben lehet jelezni, kinek esett le elsőre ez a hatalmas poén ^^ )

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr71270202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pókercsaló · http://pokercsalo.blog.hu 2009.08.01. 08:43:50

A tervező saját magától egy valóban használható buszmegállót tervezett, láttam az eredeti elképzelést. Mivel műemléki környezetben van, ezért egyeztetni kellett a műemlékessel, és az egyeztetések végén ez lett az eredetileg jól működő buszváróból. Mert ez állítólag odaillik. Szerintem meg baromira ronda, nem is illik oda és még használhatatlan is, de erről egy szegedi hivatalnok döntött jóformán és nem a tervező.
süti beállítások módosítása