Új szakma hódít Békéscsabán: útstylistok mindenhol

2009.08.14. 19:35 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF0121

Találós kérdés a mai napra: mi az, ami az európai helyzethez viszonyítva szégyen, de a szépet is megláthatjuk benne? 
Nem hiszem, hogy sokan kitalálnák, ezért elárulom: Békéscsaba utcáiról beszélek, kátyúzás után. A mai napon a Földváry utcán bicajozva fedeztem fel a szépséget a frissen kátyúzott útban frissen útozott kátyúkban. A fekete, friss borítás (foltokban) a régi úton, körbeszórva sárga homokkal, mindezt utcahosszúságban kivitelezve igen látványos dolgot ad. Mondhatni egy látványos útszakaszt lehet így kiépíteni. Ezzel csak egy a gond: ahelyett, hogy az egész utca új borítást kapna, a régit foltozgatják mindig. Tisztában vagyok azzal, hogy jövőre indul a csatornázás, így nem lenne értelme újraaszfaltozni az utcát, (apropó a Földváry utcán van csatorna??) azt is tudom, hogy a Város nagyon kevést pénzt kap (ráadásul évről évre kevesebbett) útkarbantartásokra. Ezek érthető dolgok. De a gond ott kezdődik, hogy a legtöbb utcán már 20 éves a beton, s 20 év alatt egyszer sem javítottak ezek állapotán, (max kátyúztak...) így a legtöbb "hiba" most jön elő. Valami pozitív mégis van ebbena dologban is: ha több pénz jutna az utak karbantartására és mindegyik utca kátyúzás helyett friss aszfaltot kapna, akkor nem csodálhatnánk meg az útsztájlisztok szebbnél szebb munkáit. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr191307342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChiryHun 2009.08.17. 15:22:26

A Magyar utcán is ugyan ez volt a történet, de aztán megunták és az egyik ősszel leaszfaltozták az egészet, de nem vették figyelembe h télivel aszfalt típussal aszfaltozták le, és így következő nyáron felolvadt a sok kamion miatt.
Hát igen ez az igazi útstylist :P.
süti beállítások módosítása