Szelektív járdaépítés Békéscsabán

2009.10.20. 12:38 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: DSCF0777Úgy néz ki, Békéscsabán a hülyeségek központja a Földváry utca. (Elnézést azt ott lakóktól, nem rájuk gondoltam) Pár hónapja írtam arról, hogy a Földváry utcán nem úton kátyút, hanem kátyún utat találunk. Amit pozitív dologként említettem a régi cikkben az az, hogy dekoratív volt a végeredménye az útstylistok lázas munkájának. Ami azonban mostanában megy a Földváry utcán az nem dekoratív, hanem szelektív. Igen! A járdaépítő-mesterek szem előtt tartják a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, így a felvert betont  aszfaltot és a felásott földet külön kupacokban tárolják. Gratulálok nekik, hogy felhívják a szelektív hulladékgyűjtésre a figyelmet! Azért van itt néhány dolog az abszolút pozitív tevékenység mellett, amire figyelni kellene szerintem:

- a Földváry utcán már legalább három hete építik a kb. 100 méteres járdaszakaszt

- több árkot teljesen felvágtak (így a füvet is kiírtották) a munkagépek

- a feltört betont és földkupacot, gondolom a tulajdonos nagy örömére, egy magánház       előtt tárolják ahelyett, hogy elszállítanák. (Tudom, hogy közterületnek minősül az árok,     de azért ez durva szerintem...)

Hát igen..Magyarország, itt élünk. A Kínaiak kis túlzással ennyi idő alatt egy metróhálózatot megépítettek, Magyarországon pedig 3 hét alatt nem tudnak egy 100 méteres csíkot leaszfaltozni. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr791461995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása