Eltájolódott a GPS a buszmegálló tervezőinél

2009.10.27. 13:54 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: P1070872Az előző cikkben emlegetett Spar építésekor egy buszmegállót is arrébb kellett tenni, ugyanis a boltból autóval kihajtók részére külön sávot kellett biztosítani. E plusz sávnak az útjában volt a "Rákóczi utcai" buszmegálló, így az 1-es és 2-es buszok megállóját az egykoron szebb napokat megélt Suzuki márkakereskedés elé helyezték át. A megálló neve természetesen maradt "Rákóczi utca". "Na és, kit zavar?" Például azokat, akik látogatóba jönnek Békéscsabára, és azt hiszik, a Rákóczi utcánál szálltak le a buszról, holott jó pár méterrel arrébb vannak. 
Az újonnan épített megállóról pedig csak annyit tudok írni, hogy magyaros. Nézzétek meg a képeket, azt javaslom. Úgy őszintén: Minek kellenek a fényképeken is látható zöld kiálló oszlopok a megálló elkülönítésére? Az pedig különösen jól fest, hogy a járda egyik részét a zöld oszlopok foglalják el, az oszlopok után pedig a járda közepére helyezett villanykaró hívja fel magára a figyelmet! Sajnálattal gondolok azokra, akik például babakocsival közlekednek arra.
Ráadásul ha valaki a buszról leszállva megbotlik, azt simán megsebesítheti a kiálló rúd. (Békéscsaba buszparkjára nem lehet panaszkodni, de akad 1-2 régebbi példány is, amiről leszálláskor nem lehetetlen leesni, pláne időseknek.)  Úgy őszintén: minek kellettek azok az elválasztórudak oda? Én még nem hallottam olyan szabályról, hogy a buszmegállót el kell különíteni a járdától. Ha pedig dísznek szánták őket oda, akkor a tervezőt beíratnám egy tanfolyamra, ahol az esztétikát és a hasznosságot tanítják. A megálló nevét pedig a Körös Volán Zrt.-nek kellene módosítani, mert nagyon zavaró szerintem. E-mailban felhívtam a figyelmüket az ésszerűtlenségre, amennyiben kapok választ, azt a blogon is publikálom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr671470813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása