Vasárnapi relax: hogyan hassunk az emberre?

2010.01.03. 06:34 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: Kép021Vasárnapra egy kis elgondtató, figyelemfelhívó kép. Először is félreértés ne essék, nagyon szeretem a szultán kenyeret. :) A most következő kép csak arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy egy vásárlása ösztönző módszer az, amikor hihetetlen akciókat promotálunk a fogyasztóközönség irányába. S ha már akció van, figyelni kell arra is, hogy a termék árának első számjegye minél kisebb legyen, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy az emberek inkább megveszik a terméket ha az 1490 Forintba kerül, mintha 1500-at kóstálna az ára. Erre szeretnék egy példát felhozni.
Békéscsabán a sétálón láttam, hogy a szultán kenyér 499 Forintba kerül. Ebben az az érdekes, hogy már nincsen 1 és 2 Forintos, gyorséttermekben pedig ritkán lehet bankkártyával fizetni, így az áhított ételt (a készpénzes fizetésnél életbe lépett kerekítés szabályokat figyelembe véve) 500 Forintért fogjuk megkapni. Szívesebben bemész szultán kenyeret enni? Hát persze, hiszen az csak "400 Forint". 
Az általam említett példa, miszerint a szultán kenyér a vásárlásra való ösztönzés miatt kerül 499 Forintba természetesen csak kitaláció, a valóságot nem fedi feltétlenül! A kép kattra nagyobbodik! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr261640929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása