Hamisított hamburgerek Békéscsabán? (Frissítve)
2010.07.22. 18:48 Békéscsaba figyelő
Nagyon szép szombat reggelt mindenkinek! Ma reggelre egy lightosabb bejegyzéssel készültem. Békéscsabán az egyik hamburgerezőben találtam Big Mac klónt. Azt, hogy szabályos-e, nem tudom, tudniillik a Big Mac annak a bizonyos M betűs gyorsétterem-cégnek a tulajdonát képezi. No de mit is kellene tudni a Big Macről? Jim Delligatti segítségével - aki a szendvics kitalálója és az M betűs franchise-partnere - indult diadalmenetére a Big Mac™ 1968-ban. Összetevői titkosat, különlegessé a szósz teszi, azonban alapanyagait titok övezi. Szóval aki ki szeretné próbálni a Big Mac 2-t, keresgéljen egy kicsit a városban, hátha ráakad az étteremre ahol lehet kapni az M után szerintem a világon elsőként BIG MAC-et. (Direkt nem írom le a "hamisító" gyorsétterem nevét, egyébként kíváncsi lennék, hogy mit szól ehhez a Mc Donalds...) Kellemes hétvégét mindenkinek!
Megérkezett a Mc Donald's hivatalos levele az üggyel kapcsolatban (a tisztánlátás kedvéért): (gyorsak és korrektek voltak egyébként, köszönöm!)
"Sokak számára nem nyilvánvaló, hogy nem csak a McDonald's márkanév védett jogilag, hanem például a BigMac elnevezés is. A BigMac nevet használó vállalkozóról azt feltételezzük, hogy nem is tudja, hogy jogsértő magatartást tanúsít. Így ilyen esetekben az a legegyszerűbb megoldás, ha erről tájékoztatjuk az illető vállalkozót és megkérjük, hogy ezt vegye figyelembe a jövőben."
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
gébence · http://soraim.blog.hu 2010.07.11. 12:10:58
Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2010.07.11. 15:18:17
d02 2010.07.22. 20:05:38
Buciban volt, a csalamádé leve még a könyökömön is folyt, és nem sütötték a húst hanem főzték:DDD Borzasztó volt...
panka 2010.07.22. 20:22:10
dorkoka 2010.07.22. 20:39:15
BAG MIC esetleg BIG MEC.
TroppauerHümér 2010.07.22. 20:50:08
Ugyanakkor a hamburger tartalma nem lehet védett. Hívják HortobágyBurgernek, és tegyék bele ugyanazt, mint a Big Mac-be, esetleg kis paprikával, mindenki jól jár.
Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2010.07.22. 21:00:27
KenSentMe 2010.07.22. 21:30:18
balazsman 2010.07.22. 21:47:37
amúgy meg teljesen mindegy, felesleges a hiszti, hiszen a Mekiben úgyis a csomagolás, a körítés, a szag az egyedi, laktatóbb, finomabb, jobb hamburgereket sok helyen lehet kapni
(az én kedvencem a Móriczon a Viking)
ez a hiszti megint csak arra jó, hogy a jogi osztály naplopói igazolják létezésüket (vagy a szerződött partnercég a sokmilliós kapcsolatot)
közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.22. 21:52:06
2010.07.22. 22:30:12
oszi1113 2010.07.22. 22:39:02
szóval:
3 rész kecsap
1 rész mustár
1 rész majonéz
kevés reszelt vöröshagyma
kapor
vörcseszter szósszal lehet finomítani
keverj össze mindent, hagyd hűlni egy keveset a hűtőben
én mackó szószjának hívom a kuckóban, győrben.
fourgee 2010.07.22. 22:40:30
Egyébként Budapesten is lehet emberi méretű és étkezésre alkalmas minőségű hamburgereket kapni, csak zsebbe kell nyúlni jobban és nem a téren lévő édesbucis-csalamádés-disznóhúsnyesedékes borzalmat kell venni...
fourgee 2010.07.22. 22:45:58
1 font, az nem 10 és nem is 100 ounces, hanem 16. Jah, balf.sz angolok. Szóval, a sajtos negyedfontos, ami Európában (kivéve az Egyesült Királyságot) Royal, az 4 ounces, azaz 11,33 dkg. A Mekis hamburger még annál is kisebb húspogácsát tartalmaz (lehet 5-6 deka?).
De tényleg, hogyha a hamburger eredetileg sült darált marhahúst jelent, akkor miért engedik azokat a gyanús kinézetű büféket hamburger néven disznóhúsnyesedékből készült szart árulni?
Ha marhapörköltet kérek és csirkét hoznak helyette és azt mondják, hogy "De igenis, ez marha", akkor valószínűleg a fogyasztóvédelemhez fordulhatok. A hamburgernél miért nincs ilyen?
Pista bá 2010.07.22. 23:04:00
2. a bigmac szar - manapság már néha a makkdonáld is csinál 1-1 közel olyan ehető szendvicset, mint mondjuk egy dupla whopper sajttal. De ez elég esetleges, kiszámíthatatlan. Lényeg a lényeg: a bigmakkon nincs mit védeni, az egy fűrészporízű szarság.
3. a makkdonáldban 1 ehető szendvics van hosszabb távon: dupla royal sajttal
4. a vidéki büfék párolt darált malacos teszkócsalalmádés cukros-száraz bucis fosainál a legrosszabb makkdonáld vacak is jobb vétel. Nemigen kivétel a felemlített körtéri óriásburger sem, ahol 5 percig üres zsemlét nyelsz hogy eljuss végre a kis húsig.
Pista bá 2010.07.22. 23:09:21
Pár éve ettem LA reptéren egy burger királyban angus beef burgert. Drága volt, annyi mint itt egy nagy hamburger (ott az már picsadrágának számít). Na, az hamburger volt a javából. Annál a pulp fiction-féle big kahuna burger se lehetett jobb.
olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2010.07.22. 23:25:13
Pista bá 2010.07.22. 23:37:04
Azért a 90-es évek elején már igencsak lehetett kapni kólát (úgy kb. a 70-es évektől)
Gatinho 2010.07.23. 00:50:58
w@tch me! 2010.07.23. 00:55:47
u.i. azért mielött megettem kattintottam 1 fotót :D
kepfeltoltes.hu/view/100723/K_p0016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
besz@rok 2010.07.23. 00:58:06
Az milyen mar, hogy levedunk minden szot?!?!
Es ha elfogy az osszes? Akkor pislogunk, mint a pocok?
Esmivana "froccs"-el? Ha levedem, egyetlen egy kis szaros kocsma se irhatja ki, hogy itt a legolcsobb a "froccs" keremszepen?!?!
Ez total buzisag.
Buzi kapitalista mocsok szar az egesz...
Megyek, iszok is egy froccsot b+ budos bigmac-esek... :-D
w@tch me! 2010.07.23. 01:04:11
A 4-6-os villamos Mester utcai megállójától két percre)
Itt eszel egyszer utána minden szar lesz ehhez képest :D
kepfeltoltes.hu/view/100723/K_p0047_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
tulajdonképpen egy fél kilós kenyér méretű hamit kapsz 1000-1300 ft ért :D
kyanzes (törölt) 2010.07.23. 01:19:36
Iron 2010.07.23. 03:05:43
"Look... me and the McDonald's people got this little misunderstanding. See, they're McDonald's... I'm McDowell's. They got the Golden Arches, mine is the Golden Arcs. They got the Big Mac, I got the Big Mick. We both got two all-beef patties, special sauce, lettuce, cheese, pickles and onions, but their buns have sesame seeds. My buns have no seeds. "
Démonmac1 2010.07.23. 03:28:55
Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2010.07.23. 05:47:48
Mielőtt túlzott anyázásba kezdenél, vedd a fáradtságot, hogy visszaolvasod a hozzászólásokat. Nem fogom mégegyszer leírni....de mégis. Nem mószeroltam senkit. Üdv!
rudebwoi 2010.07.23. 06:56:03
www.hardrock.com.hk/images/Legendary10ozBurger.jpg
es ezt is lehet kerni extra patty-vel :D
Nyomek 2010.07.23. 07:20:15
Jó példa erre az idióta Henkel keménykedése a Tomi márkanév miatt:
www.domain.hu/domain/tt/egyedi_allasfoglalasok/egyedi_allasfoglalasok_09_2003.html
Ebből látszik, hogy még a multis ügyvédek is milyen fogalmatlanok.
Akinek nincs kedve elolvasni, röviden:
Egy csávó regisztrált egy tommix nevű domaint, amin híreket jelentetett meg. Ez a Henkelt zavarta, mert a Tomi mosópornevet levédjegyeztette.
A tanács megállapította: a tommix és a Tomi nem egyforma hangzású, és a hírdomain-név NEM MOSÓPOR!!!!
LOL
Nyomek 2010.07.23. 07:25:59
fourgee 2010.07.23. 10:40:25
Egyébként meg nem a Hard Rock Cafe-t kellene várnunk, hanem végre a magyar vendéglátósoknak is fel kellene ismerniük, hogy talán minőséget kellene nyújtani. Mert eddig csak árakat emeltek, a minőség az még mindig megragadt valahol. Ha éjjel buliból megyek haza és mondjuk nem dönert ennék, hanem hamburgert, akkor igenis kiadnék érte 1500-at, de akkor abban igazi marhahús legyen...
rudebwoi 2010.07.24. 14:04:33
Amugy az embert, aki a legendary 10oz-t extra patty-vel ette, a sajat szememmel lattam... en kaptam majdnem szivrohamot helyette :D
Amugy valaki talalgatta a bigmac szosz receptjet, hat tessek, itt a proper shit:
1/4 cup KRAFT Miracle Whip
1/4 cup mayonnaise
2 Tablespoons, heaping, WISHBONE deluxe french salad dressing (the orange stuff)
1/2 Tablespoon HEINZ sweet relish
2 teaspooons, heaping, VLASIC dill pickle relis (Heinz dill relish also works)
1 teaspoon sugar
1 teaspoon dried, minced onion
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon ketchup
1/8 teaspoon salt
Mix everything very well in a small container. There better be no streaks! Microwave 25 seconds, and stir well again. Cover, and refrigerate at LEAST 1 hour before using.( to allow all of the flavors to "meld". )
Ha valakinek gondot okozna, akkor :
CUP = 250ml
Tablespoon = 15ml
Teaspoon = 5ml
Cheers