Békéscsaba anno (I. rész)

2011.01.10. 17:22 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: bekescsaba anno 2

Rendhagyó sorozat indul a Békéscsaba-figyelő blogon. Egyszer már közzétettem egy Youtube linket, ahol Békéscsabáról készült fényképeket lehet megtekinteni. Most azonban egy saját gyűjteményt szeretnék közkinccsé tenni. Nagyapámnál pakolászva akadtam a 40-50 éves fotó negatívokra. Sok-sok munka árán a régi negatívokból sikerült elfogadható digitális képeket készítenem, (külön köszi K. Péternek a kiváló minőségű szkennelésért) ezen képek első része következik, a képek feldolgozásával párhuzamosan pedig a többi fotó is publikálva lesz. Felhívnám kedves olvasóim figyelmét a fényképeken a részletek megtekintésére. Érdemes megfigyelni a régi ruházatot és lábbeliket, továbbá azt is, hogy a 60-as években milyen babakocsikat használtak. Külön figyelmet érdemel, hogy a városkép milyen volt a rémség Körös-hotel nélkül. Kellemes nosztalgiázást kívánok az idősebbeknek és örömteli felfedezéseket a fiataloknak! (A második képen Anyukám szerepel egyébként, innen is puszilom :)  ) 

Van egy ötletem...Tippeljétek meg, melyik kép hol készült és az egyes képeket milyen Easter Eggsek ("meglepetések") vannak. (Ez leginkább az utolsó, elég rossz minőségű kép esetén érdekes!) Sőt, ha van kedvetek, készítsetek fényképeket a mai Békéscsabáról hasonló beállításból, mint a most előkerült régi képek! A legjobbakat jutalmazzuk! 

Kattints ide a folytatáshoz és a képek megtekintéséhez!

csabafigyelo: bekescsaba anno 2

csabafigyelo: bekescsaba anno 1

csabafigyelo: bekescsaba anno 3

csabafigyelo: bekescsaba anno 4

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr262574618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaxons 2011.01.18. 23:35:52

Ha jól tévedek akkor az utolsó kép a Szabadság Tér felől készült és a Tanácsköztársaság út kezdetét mutatja. Ha a bal oldalon tovább látnánk az épületek takarásán túl, akkor a Jókai Színházat fedezhetnénk fel. A szemben lévő épület bal oldali sarka a mostani "meki".
süti beállítások módosítása