Békéscsaba anno (II.)

2011.01.17. 17:57 Békéscsaba figyelő

Végre elérkezett ez az időpont is, következzen az újabb adag "régi Békéscsaba" kép.

  • Az első (fotógalériában lévő) fotón, akár hiszitek, akár nem a (mostani) sétaló utca szerepel, annak is a "szökőkutas része" (Korzó tér). Nehéz felismerni, ugye? Abszolút békéscsabai kisvasút fanoknak ajánlanám figyelmébe az egykori kisvasút sínjeit. (Erről hamarosan többet olvashattok.) 
  • A második kép kicsit túlexponált, de azért kivehető, hogy a Békési út környékén lett lefényképezve, mégpedig a zsilipnél. (Rájöttem, hogy ez nem így van, tippeket várok. Döntsétek el ti, hol készülhetett a kép!)
  • A harmadik fotó ugyancsak a sétálón készült, a Jókai színház impozáns épülete jól kivehető a képről. 
  • A negyedik és egyben utolsó fotó az én személyes kedvencem. Nem árulom el, hol készült, szerintem könnyű ráismerni, pláne, ha jól megnézitek az előző képeket.
 

csabafigyelo: bekescsaba anno 8Elnézegetve a fényképeket annyi személyes megjegyzést engedjetek meg, hogy nagyon nagy kár a régi, ma már lebontott épületekért. Szerintem a belvárosunk Gyula városáéval vetekedhetne, ha nem bontották volna le a fotókon is szereplő, gyönyörű régi épületeket és nem építenek a helyükre úgynevezett "szocreál" stílusú házakat. Nagy kár a "történelmi belvárosért"! Az ipari technológiás (előre legyártott elemek) építészeti stílus dominanciája elnyomta a hagyományos építészeti stílus érvényesülését. Persze azt se felejtsük el, hogy a mostani Szent István tér jelenleg is őrzi történelmi jellegét, s a hamarosan megvalósuló beruházás keretein belül visszanyeri eredeti funkcióját is, hiszen az (volt) Békéscsaba igazi korzója. :)

A Békéscsaba-anno sorozat hamarosan újabb régi fényképekkel jelentkezik, addig is mindenkinek kellemes blogolvasást kívánok.

KATTINTS IDE A FÉNYKÉPEK MEGTEKINTÉSÉHEZ! 

csabafigyelo: bekescsaba anno 2

csabafigyelo: bekescsaba anno 2

csabafigyelo: bekescsaba anno 2

csabafigyelo: bekescsaba anno 2

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr562590911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaxons 2011.01.18. 23:23:46

A másodikra nincs tippem mert a jobb oldal nem kivehető (retusálni kéne). A harmadiknak kíváncsi lennék a készítési idejére. A negyedik pedig a harmadik kép ellentétes oldaláról, a tér felől készült. a kép jobb oldalán túl volt anno az "olvasó" nevű élőzenés szórakozó hely ahol most a "meki" van.

gaxons 2011.01.18. 23:24:55

@gaxons: a második kép bal oldala nem a jobb.
süti beállítások módosítása