A kutyások a szabályokra, a kutyák a táblára szarnak.

2009.08.30. 13:48 Békéscsaba figyelő

Tudom, hogy nem a most következő téma a város és az itt élők legnagyobb problémája, de a városképet nagymértékben rontja az egyes terüelteken hatalmas mennyiségben jelenlévő kutyaürülék. Ezzel kapcsoaltban két történetet szeretnék a Tisztelt Olvasókkal megoszatni.

Tegnapelőtt hazafele sétáltam a városból a Jókai utcán, előttem pedig egy hölgy sétáltatta Basset Hound fajtájú kutyáját. Egyszer csak arra lette figyelmes, hogy az eb az egyik ház előkertjébe szarik ürít egy nagyot, s a gazdi mintha mi sem történt volna sétált tovább a kedvencével. Nylon zacskónak, lapátnak természetesen nyomát sem láttam, a kutyus végterméke maradt a füvön. S ez az, amit még rengeteg kutyás ember megtesz. Pontosabban nem tesz meg. A kutyával sétálók nagy része nem képes egy nylonzacskóba beleszedni a kutyájának az ürülékét, inkább pironkodva siettetik a kutyájukat a dolguk elvégzésében mielőtt egy arra járó látná őket. Az "akció" végével pedig mintha mi sem történt volna sétálnak tovább mosolyogva. 
Persze nem minden kutyás ilyen. Sokan vannak, akiknek a sétálófelszerelés között nem csak a labda, nyakörv és a póráz, hanem a nylonzacskó is helyet kap. Ám egyelőre ők vannak kevesebben. S hiába a békéscsabai rendelet, miszerint kutyával sétálás közben kötelező magunknál hordani a kutya ürülékének összeszedésére szolgáló "eszközt", rengeteg kiskapu van ha nem érik tetten a szabálytalankodót.  

csabafigyelo: Fotó by RJD116

 

Nem is olyan rég pedig az alábbi képet készítettem. Szerintem nem kell hozzá magyarázat, egyértelműen tükrözi azt, hogy miért tartunk ott, ahol. Mindenki a nyugati országokat hozza fel példának. Én is ezt fogom most tenni egy mondat erejéig. Nyugaton a legtöbb ember már tud vigyázni az őt körülvevő környezetre, mert megértették azt, hogy ha nem vigyáznak rá, akkor más sem fog vigyázni rá, s a hely ahol élnek koszos és büdös lesz. Éppen ezért (többek között) csak a kukába dobják a csikkeket, összeszedik a kutyaszart, s nem engedik a kutyájukat olyan helyre, ahol azt tábla tiltja. Békéscsabán még van hova fejlődnünk. 

csabafigyelo: DSCF0035

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr511348435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása