Beruházások Békéscsabán (IV): fejleszthetik a közösségi közlekedést!

2009.08.24. 10:41 Békéscsaba figyelő

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. márciusában pályázatot nyújtott be a Dél-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett „Közösségi közlekedés fejlesztése” című felhívásra. A „Közösségi közlekedés fejlesztése Békéscsabán” című projektünk bruttó 294.485.349 Ft összköltséggel, 265.036.814 Ft támogatásból valósul meg. A fejlesztéshez szükséges 29.448.535 Ft önerőt az önkormányzat és a Körös Volán Zrt 50-50%-os megoszlásban fizeti. Jelenleg a kivitelező kiválasztására közbeszerzési eljárás van folyamatban. A beruházási munkák várhatóan 2009. április-május hónapban kezdődhetnek el és 2010. júniusában fejeződnek be.

A projekt a békéscsabai autóbusz pályaudvar fejlesztésére irányul, (amire igazán ráféra felújítás, lásd Békéscsaba legfélelmetesebb aluljárójáról szóló cikket) mely a következő tevékenységeket foglalja magában: az autóbusz-állomás területén a közutak hibáinak kijavítása; a peronok térburkolatának cseréje, elválasztó korlát telepítése; az aluljárókból a peronokra vezető lépcső és a lépcsőkorlát felújítása; az aluljáróból a felszínre vezető lift kialakítása; az aluljáróban a falburkolat cseréje, 2 db WC felújítása, ifjúsági váró kialakítása; a peronok és a lépcső teljes hosszban történő lefedése, a peronok új padokkal, hulladéktárolókkal történő ellátása; a Temető sori helyi buszmegálló járda felületén a térburkolat cseréje, a jelenlegi utasváróba új, nagyobb méretű váró telepítése; a Temető sori és a vasútállomás közötti felszíni gyalogosforgalom akadálymentesítése; kerékpár tárolók kialakítása; az autóbusz-állomás környezetében a növényzet rehabilitációja; valós idejű utastájékoztató rendszer kialakítása, térinformatikai fejlesztések megvalósítása, biztonsági kamerák telepítése.

A fejlesztés hozzájárul a megyeszékhely közösségi közlekedés színvonalának emeléséhez, biztonságosabbá tételéhez, minőségi fejlesztéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr41332407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leijon 2009.08.24. 22:28:40

Ezek szerint a fejlesztés már 3 hónapja elkezdődött csak nem látszik...

Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2009.08.24. 22:53:53

Tudom....de ezt az infót a Várostól kaptam....nem akartam megcáfolni. :) Elhiszem. ^^

Leijon 2009.08.25. 00:09:37

@Csaba figyelő: Hát...de független újságíró/blogger vagy simán megcáfolhatod. Főleg hogy láthatóan semmi előkészülete még a beruházásnak. Talán ha kicsit írnál róla.../"a toll erősebb fegyver mint a kard"/

Békéscsaba figyelő · http://www.csabafigyelo.blog.hu 2009.08.28. 23:17:07

Egyébként a projectben írt fejlesztések egy része elkezdődött az ismertetőben írt időpontban. GOndolok itt a valós idej utastájékoztatásra, a biztonsági kamerákra és az informatikai rendszer fejlesztésére. :)
süti beállítások módosítása