Jó hírek Vantara Gyula polgármestertől

2009.10.01. 05:47 Békéscsaba figyelő

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere néhány napja egy rádióinterjúban beszámolt Békéscsabát a közeljövőben érintő fejlesztésekről. A város első számú embere a ligetben található sörházzal kezdte a fejlesztések ismertetését. A tavalyi év végéig a vivóknak otthont adó épület ma már kihasználatlan. A Város az épületet egy 15 szobás tanszállodává szeretné átalakítani, ahol a helyi, szakirányú képzést nyújtó szakközépiskolákba járó diákok tölthetnék a kötelező szakmai gyakorlatukat. A szállóhoz kiépítenének egy wellness részleget is, ami az épület mellett található leamortizálódott garázsok helyén lenne kialakítva.
Még egy hasonló fejlesztés van tervbe véve, az egykori Trófea Hotel épületét szeretnék ugyancsak tanszállodaként felhasználni. Az szálloda oktatási és gyakorlati célú felhasználás előtt viszont az ugyancsak helyi, szakirányú iskolákból érkező diákok a kötelező szakmai gyakorlat keretein belül újítanák fel a szóban forgó épületet.
A Polgármester Úr említést tett a Békéscsabai Kalandparkhoz kapcsolódó előkészítő munkálatokról is, erről bővebben itt a blogon is olvashattatok már.
Vantara Úr a fejlesztések felsorolását a vasútállomás előtti terület rendezésével fejezte be. Ha szemben állunk az állomás főbejáratával, akkor a jobb kezünk felöli terüeltről van szó, ahol a parkolók, a taxiállomás és a kerékpártárolók találhatóak. Köztudott, hogy a 120-as vasútvonal fejlesztése késik. A jelenlegi tervek szerint 2012-2014 körül érheti el Békéscsabát a fejlesztés, ami a vasútállomás felújítását is magában foglalja. A Város azonban a külső terület rendezésével nem vár az előbb említett időpontig. Különböző források bevonásával a területet felújítják, s barátságosabb kinézetet varázsolnak neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr71416939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása