Nem csak Magyar tengerünk, Gaztengerünk is van

2010.05.27. 22:36 Békéscsaba figyelő

csabafigyelo: P1090868Gondolom sokan tudják, hogy az utóbbi napok hetek időjárása (jó sok eső majd napsütés) nagyon kedvezett a fű és/vagy gaz növekedésének. Ha valaki jártasabb a biológiában (én nem) az biztos kapásból megmondaná a gaz jelenlegi magasságáról azt, hogy milyen időjárás uralkodott az elmúlt hetekben. Most biztos mindenki azt gondolja, hogy elment az eszem, hogy lehetne megmondani a gaz magasságáról az időjárást, hiszen mindenki lenyírja a füvet / gazt :) a háza előtt. No sajnos ez nem így van.

Az esős időszak után a városban rögtön megjelentek a közmunkások, akik fűnyíróval / kaszával levágták (illetve szerintem még mindig vágják) a jó magasra megnőtt füvet Békéscsaba közterületein. Ezzel semmi gond nincsen, szerintem Békéscsaba nagyon rendezett az elmúlt években. (Lásd például virágok, új padok, amiről hamarosan cikk is lesz.) Szóval a városkép rendben van, azt pusztán a hanyag lakók portái csúfítják el, akik nem hajlandóak levágni a füvet, pontosabban a gazt a házuk előtt. Szerintem elég lehangoló látvány, amikor egy ház előtt a gaz már akkorára nő, hogy eléri a mellette lévő parkolóban álló kocsi magasságát. Ugyan így lehangoló ha egy játszótérrel mellett lévő, hatalmas társasházhoz tartozó zöldterület gondozatlan. Mit lehetne csinálni? Szerintem semmit. Nem hiszem, hogy a "Köztereseknek" túl sok energiája jutna még a "zöldet" is ellenőrizni. Marad az emberek lelkiismerete és kötelezettsége, hogy házuk előtt növő méteres gazzal ne rondítsák Békéscsaba városképét!

A bejegyzés trackback címe:

https://csabafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr392036788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása